top of page

Forestillinger

Her finner du ei oversikt over noen av de forestillingene som har vært under Sønvisfestivalen tidligere år.

Forestillingene er spesialskrevet til de ulike tema ved festivalen.

"Jeg levde mere end jeg sang"

"Jeg levde mere end jeg sang" ble skrevet til Bjørnsonjubileet 2010. Her ble ulike fortellinger fra Fiskerjenten, Arne, Synnøve Solbakken, En glad gutt, og de andre bondefortellingene knyttet opp mot nykomponert musikk til 10 av Bjørnsons dikt.

Forestillingen har senere turnert ved Den Kulturelle Spasérstokken, Literaturfesten på Røros, og også på Bjørnstjerne Bjørnson på barrikadene ved Akershus Festning, samt Foreningen Norden i Oslo.

Visa om livet

Visa om livet er ei vakker forestilling som gir en smakebit på Alf Prøysens diktning. Historiene er bundet sammen med både kjente og mindre kjente sanger av dikteren.

Skjemt og alvor, kjærlighet og sorg, - dette ble ei forestilling som også de yngste satte stor pris på.

Visa om livet ble laget i 2009, og har blitt vist for Den Kuturelle Spasérstokken.

Hemkømmen vandrar

Hemkømmen Vandrar ble skrevet som en hyllest til alle fra bygda, som av en eller annen grunn reiste ut i verden, enten de var tvunget til det, eller av ren eventyrlyst. Til indianere i Sør-Amerika, på hvalfangst i Sør-Georgia, til farmerliv på prærien i USA. Felles for alle, var at de senere vendte tilbake til bygda de kom fra.

Hver historie fikk sin egen sang, til tekster av Bjørn Øyan og musikk av Jo Ryen. Historiene ble sunget og fortalt av fortelleren Kirsti Sæter.

Forestillinga ble skrevet til Amundsen-jubileet i 2011. Den ble også arrangert for blandakor, og framført under Vintervukku i 2012.

Fang sommarens ange i natt

Dette ble ei vakker forestilling, hvor alle tekstene var skrevet av forfatteren Edvard Hoem.

At forfatteren sjøl var med og knyttet det hele sammen med sine dikt og historier, gjorde det ekstra flott.

Forestillinga ble laget til Sønvisfestivalen 2010

bottom of page